Nyheter:

 

- 2018-12-26 -

Här kommer det en uppdatering från oss!

Hela gänget har igår fått alldeles nytagna bilder på sig, utom Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" då hon är naken, de växer de små huliganerna; Aintree's I'm Under Your Spell, "Spella" och Aintree's What A Wicked Game, "Vicke"! Och Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" har blivit så fin nu när pälsen kommit tillbaka efter valparna.

Bara som en jämförelse från 28 juli i år och den 25 december i år. Det händer mycket på 5 månader.....

Gräslig Saga i juli 2018 och vacker Saga i december 2018.

Detta året får vi säga har varit Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittras" år i utställningsringen!
Jösses, vilken Grand Old Lady vi har!
Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" har större delen av detta år varit mammaledig (nåja, ledig och ledig med fem huliganer....) men blev avdammad i november när vi tog med oss hela gänget till Insjön till utställning i dagarna två i november.


Domaren för dagen var Benny Blid von Schedvin och först ut av vårt gäng var Aintree's What A Wicked Game, "Vicke" som gjorde sin utställningsdebut, tjusigt visad av min dotter Lovis. Han skötte sig fint, men kom jättesist och blev utan Hp, detta då hans testiklar tyvärr inte vill ramla ner på plats i pungen. Vi visste ju om att resultatet skulle bli så här och tanken var mest att han skulle få lite social träning.
Därefter var det dags för Aintree's I'm Under Your Spell, "Spella" att göra sin debut och även hon jättesist utan Hp men skötte sig förträffligt.

Sedan var det dags för Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" i Öppen klassen där hon fick Excellent och CK. Snabbt hundbyte och Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" äntrade Veteranklassen där hon fick Excellent och CK och blev Bästa Veteran. Därefter dags för Bästa tik och Saga sprang hem vinsten där och blev 1:a och plockade hem sitt sista Cert och är numer fullcertad! Fina Vittra blev 2:a Bästa tik och fick sitt tredje R-Cert, tjusigt lotsad av Lovis. Bra att ha barn som kan rycka in när händerna inte räcker!
Snabbt in i BIR och BIM med med Saga och hon blev BIM mot jättefina Edwin (JEUW-15 NO JV-15 NO V-15 NO UCH SE V-16 C.I.B DK UCH KBHV-17 Runnerway I'm Sitting Bull) som ägs av Susanne Karlsson på kennel Runnerway.
BIR blev fina Edwin (JEUW-15 NO JV-15 NO V-15 NO UCH SE V-16 C.I.B DK UCH KBHV-17 Runnerway I'm Sitting Bull)
och BIM blev vår Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale)
181110


Så småningom var det dags för BIS-Veteran som skulle dömas av Eva Eriksson och Vittra hade sällskap av tre fina veteraner. Som den vackra och otroligt välbehållna veteran hon är, så travade hon med elegans hem BIS-Veteran!!!

Vittra BIS-Veteran, nästan 10 år
BIS-Veteran blev vår Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride) för Eva Eriksson 181110Hem till min pappa i grannbyn i Dalarna och äta, attacksova samt ladda för dagen därpå då det var utställning igen på samma plats men domaren denna dagen var nu Eva Eriksson, Collie-specialist och innehavare av kennel Crony.
Först ut igen var Vicke men det var en repris på gårdagen då kulorna givetvis var lika borta som dagen innan.
Därefter dags för Spella som fick sitt första Hp och blev tvåa av tikvalparna!Vårt yrväder Spella (Aintree's I'm Under Your Spell) sköter sig galant i ringen 181111


Först ut av de officiella hundarna blev sen Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" i Öppen klass där hon fick Excellent och CK. Snabbt hundbyte och Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" äntrade Veteranklassen igen där hon fick Excellent och CK och blev Bästa Veteran. Därefter dags för Bästa tik och denna dagen var det Vittra som sprang hem vinsten där och blev 1:a och även hon plockade hem sitt sista Cert och är numer fullcertad hon med! Saga blev 3:a Bästa tik lotsad av Lovis. Som sagt - bra att ha barn som kan rycka in när händerna inte räcker!
Snabbt in i BIR och BIM med med Vittra och hon blev BIM mot jättefina Edwin (JEUW-15 NO JV-15 NO V-15 NO UCH SE V-16 C.I.B DK UCH KBHV-17 Runnerway I'm Sitting Bull) som ägs av Susanne Karlsson på kennel Runnerway. Nästan repris på gårdagen; samma BIR-hund och samma familj som hade BIM-tikarna, som dessutom är släkt!


BIR blev fina Edwin (JEUW-15 NO JV-15 NO V-15 NO UCH SE V-16 C.I.B DK UCH KBHV-17 Runnerway I'm Sitting Bull)
och BIM blev vår Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride)
181111


Så småningom var det dags för BIS-Veteran igen som skulle dömas av Benny Blid von Schedvin denna gång och Vittra hade sällskap av fyra fina veteraner. Återigen visade hon hur otroligt välbehållen veteran hon är, och återigen så travade hon med spänst och elegans hem BIS-Veteran - IGEN!!!!! Wow, vilken lycka! Fantastiskt! Vilken helg!!BIS-Veteran blev vår Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride) för Benny Blid von Schedvin 181111


Den 10 november var det dags för årsavslutningen i Östra LA av Svenska Collieklubben. I år fick Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" motta vandringspriset som heter "Kitty och Cassies Vandringspris tilll bästa utställningscollie" för år 2018!
Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" hade det för år 2017 och min gamle KORAD LPI SE UCH Angeleye's Rhapsody in Rock, "Birk" hade samma pokal hemma för år 2006. Släkten ÄR värst! :-)MI-indexen är färska till samtliga hundar också, både de som fortfarande finns hos oss, de som flyttat och de som vandrat vidare och väntar på oss på andra sidan samt barn och barnbarn till våra hundar:

Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra"
Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga"
Fancymore Faithful Angel, "Tissla"
Gold Status Pocketful of Sunshine, "Xi"
KORAD LPI SE UCH Angeleye's Rhapsody in Rock, "Birk"
KORAD Popham's A New Look, "Lukas"
Popham's Ann Jo Kept in Mind, "Zindy"

Barn och barnbarn:
Aintree's I'm So Tired, "Simba"
Aintree's Blackbird, "Joy"
Angeleye's Blackberry Dotts, "Dotte"
Angeleye's Hit 'n Run
Popham's A New Boss, "Bosse"


***


- 2018-10-22 -

Äntligen kommer det ett livstecken från oss! Tiden räcker inte riktigt till att uppdatera, men här kommer iallafall en liten uppdatering.

Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" och jag tog oss en utflykt till Gimo den 9 september där hon ställdes ut i veteranklassen. Där fick fröken Excellent, blev 1:a i sin klass och fick därtill ett CK.
I Bästa Tik-klassen så fick vi avancera från sista platsen i kön till den allra första bland tikarna!
Tänka sig; tanten blev Bästa Tik och fick sitt andra CERT - detta 9,5 år gammal!
Dessutom blev hon även Bästa Veteran! Vi stannade dock inte till BIS-veterantävlingen.
Roligt när de äldre hundarna är så välbevarade. Men hon vet inte att hon är gammal. Alls.

Därefter var det således dags för BIR och BIM och Vittra blev BIM mot våra valpars pappa Jax (C.I.B DK UCH NO UCH SE JV-15 Speedycrown Black Sparkler) som ägs av Kennel Speedycrown, som blev BIR - roligt att det blev "inom familjen"!


BIR blev våra valpars pappa Jax (C.I.B DK UCH NO UCH SE JV-15 Speedycrown Black Sparkler)
och BIM blev vår Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride)


Vår vackra 9,5-åriga Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride) och jag i Gimo 9/9-18

***

Sen har vi dammat av kameran och fotat alla våra hundar den 1 oktober, tyvärr hade vi konstiga inställningar på kameran så bilderna blev inte de bästa. Men alla hundarna har fått sig nya presentationsbilder på sina sidor:
Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga"
Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra"
Aintree's I'm Under Your Spell, "Spella"
Aintree's What A Wicked Game, "Vicke"

Det har även kommit in fina bilder och rapporter från de övriga tre utflugna valparna, allihop har fått nya fina bilder på sina sidor:
Aintree's Unchain My Heart, "Unni"
Aintree's Set Me Free, "Jak"
Aintree's Can I Have Some Remedy, "Karlsson"

I samband med det så uppdaterade jag även kullens sida. Jag är så stolt över dem som förgyller sina familjers vardag!


***


Aintree's Unchain My Heart, "Unni" har slagit till med storslam på Collieklubbens Sydöstra LA:s utställning på sitt 50-årsjubileum den 26 augusti!
Hon fick där HP och blev BIR-valp och utsågs även till utställningens Bästa Trefärgade!
Domaren Annica Cederholm sade så här fint om henne i sin domarkomentar om utställningen i Colliebladet:
"En flott tikvalp med en helt underbar topline och fantastiska rörelser för åldern. Denna tik hade även en underbar svärta i pälsen och utsågs till utställningens Bästa Trefärgade."
Stort grattis till Stina Johansson, Kennel Angeleye's, på Öland som äger henne!

"Unni", 5 månader
Unni (Aintree's Unchain My Heart) blir BIR-valp.

"Unni", 5 månader
Unni (Aintree's Unchain My Heart) visar sina fina rörelser .

***

Aintree's Can I Have Some Remedy, "Karlsson" har också varit och gjort sin debut i utställningsringen tillsammans med matte Tarja! Han tog det hela med världsvant lugn och skötte sig utmärkt. Domaren höll inne med HP:t, så nu får Karlsson växa i sig lite och sen kommer han igen!


Karlsson (Aintree's Can I Have Some Remedy) står fint .


Karlsson (Aintree's Can I Have Some Remedy) sträcker ut i trav..

***

Fina Aintree's Set Me Free, "Jak" har skickat jättefina höstbilder - vilken tjusig kille han har blivit!
Stilig ung herre, 6 månader gammal.

6 månader
Jak (Aintree's Set Me Free ) har blivit en stor och snygg yngling!

***
- 2018-07-28 -

Just nu händer det inte så mycket här hos oss mer än att det växes, tappas päls och tas lugnt i värmen. Denna sommar kan vi sannerligen inte klaga på tillgången på sol och värme!
De två huliganerna som bor här har tappat 4 små tänder var och har idag fått ställa sig framför kameran för att få lite nya bilder, både Aintree's What A Wicked Game, "Vicke" och Aintree's I'm Under Your Spell, "Spella"
.
Det kommer rapporter från de andra utflugna valparna ur kullen och alla har det gott hos sina familjer!

Mamma Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" syns idag i Bloggen.

- 2018-06-22 -

Nu har alla valparna hittat sina egna familjer och kvar är bara de två yrvädren som ska bo här.
Aintree's Set Me Free, "Jak", som han heter nu, har flyttat till Frida König i Norsborg.

Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" har varit på utställning på Mälarö som Collieklubben anordnade och där fick hon Excellent, blev 1:a i veteranklassen, fick CK, blev 2:a bästa tik med R-Cert! Sen blev hon BIS-veteran också, gamla tanten, 9 år ung!


Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride) blir BIS-veteran på Mälarö för Yvonne Brink.

.

- 2018-05-28 -

Nu efter vaccination, ögonlysning, chipmärkning och veterinärbesiktning så har valparna börjat flytta hemifrån!
Aintree's Can I Have Some Remedy, "Karlsson",
som han kommer heta hos sin nya familj, flyttar till Tarja Karlsson i Karlholmsbruk.
Aintree's Unchain My Heart, "Unni"
, flyttar hem till "gammelmormor" Stina Johansson, Kennel Angeleye's, på Öland.
Aintree's What A Wicked Game, "Vicke" och Aintree's I'm Under Your Spell, "Spella", blir kvar här på kenneln.

Aintree's Set Me Free, "Fredde", söker en egen familj att bo hos!

Hela valpgänget har fått nya bilder också, plus att det går att läsa om deras äventyr i
Bloggen.

- 2018-05-21 -

Återigen blir det bara en liten uppdatering.
De fyller 7 veckor idag och som sig bör så blir de fotade den dag de fyller vecka.
De nya bilderna finns under Valpar och på deras egna sidor; Aintree's What A Wicked Game, Aintree's Unchain My Heart, Aintree's I'm Under Your Spell, Aintree's Set Me Free och Aintree's Can I Have Some Remedy
Det kommer komma veckobilder från 5- och 6-veckorsdagen också, när tiden så tillåter.


- 2018-05-03 -

Denna gång blir det bara en liten uppdatering - det är fem små huliganer som pockar på uppmärksamhet här!
De ovan nämnda huliganer har idag fått nya bilder på sig, både under Valpar och på sina egna sidor samt att de fått egna bildsidor. Det byggs sakta men säkert på med nya bilder!

Här kan man smygtitta på dem:

Aintree's What A Wicked Game

Aintree's Unchain My Heart
Aintree's I'm Under Your Spell
Aintree's Set Me Free
Aintree's Can I Have Some Remedy

- 2018-04-28 -

Jösses vad fort tiden går när man har valpar hemma!
De har nu blivit snart fyra veckor gamla och det är fullt ös på dem. De är ju inte kvar där man har lagt dem om jag säger så.... :-) Precis som det ska vara när man nästan är fyra veckor gamla!

Bloggen uppdateras lite mer frekvent än själva hemsidan. Men idag har även hemsidan fått sig lite uppdateringar.
De små liven har nu fåttr sina officiella namn och har då också fått sina egna sidor här i cyberspace.
Om man går in på Valpar och där rullar ned sig ser man bilder på gänget (dock är de bara två veckor gamla där) och klickar man på deras namn kommer man till deras egna sidor.

- 2018-04-02 -

Så var de här, våra Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" och C.I.B DK UCH NO UCH SE JV-15 Speedycrown's Black Sparkler, "Jax"-valpar!

Inatt mellan 00.25 och 04.13 kom de.
Sex stycken föddes det, men en liten sobelpojke fanns hos oss i endast två timmar innan han dog.
De fem kvarvarande valparna är det gott gry i - de lever och mår bra!
Det blev 3 hanar och 2 tikar. Bland hanarna är två av dem trefägarde och en är sobel.
Tikarna är en av varje färg; en sobel och en trefärgad.
Läs mer och se bilder under Valpar och i Bloggen!


Uppifrån och ned: Sobeltik, Tefärgad tik, Trefärgad hane 2, Trefärgad hane 1 och längst ned Sobelhane.

- 2018-03-31 -

Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" växer och växer och blir allt större!
Valplådan är installerad och klar och all utrustning som behövs inför nedkomsten är framplockad och förberedd.

Bloggen är även den uppdaterad - kika in och läs mer om oss där.

Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" har också fått sitt första MI-index (dec-17) som landade på NO-95, Soc-112, Lek-103, Jakt 99 och Skott 102.
Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" MI-index hamnade på NO-95, Soc-110, Lek-107, Jakt 94 och Skott 115.
Aintree's I'm So Tired, "Simba", och Aintree's Blackbird, "Joy", samt våra gamla älskade familjemedlemmar KORAD LPI SE UCH Angeleye's Rhapsody in Rock, "Birk", KORAD Popham's A New Look, "Lukas", Fancymore Faithful Angel, "Tissla" och Gold Status Pocketful of Sunshine, "Xi" fått sina MI-index utlagda.


Valpningstillbehör är laddat och klart!

- 2018-02-18 -

Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" och jag har varit i Surahammar hos Chatarina Näslund, Kennel Speedycrown, för att där dejta stiliga C.I.B DK UCH NO UCH SE JV-15 Speedycrown's Black Sparkler, "Jax".
Nu hoppas vi på smått här på kenneln i början på april 2018!
Läs mer om kombinationen på valpsidan.


Trefärgade Jax ( C.I.B DK UCH NO USCH SE JV-15 Speedycrown's Black Sparkler) och
sobelfärgade Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale) väntar förhoppningsvis smått.

- 2018-01-27 -

Nu kommer det bara en liten miniuppdatering; Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" har fått alldeles dagsfärska bilder!
Hon fick också en bildsida som kommer att fyllas på efter hand, allt har sin tid. :-)

- 2018-01-01 -

Nytt år och en liten summering av föregående år, som är 2017, är på sin plats!
2017 var året då kennel Aintree vaknade igen efter 7 års dvala.

Jag passade också på att lägga ut alla gamla nyhetssidor där också (se längst ned på denna sida). Tyvärr är det inte alla länkar där som fungerar ännu, men vartefter jag får ut de sidorna så kommer allt att fungera. Allt har sin tid...
Saga inledde hundaktiviteterna i maj då hon gjorde sitt MH i Mönsterås, där vi också träffade nästan hela kullen. Roligt!
MH:t gick alldeles utmärkt och det blev en fin 2:a på skotten.

I juli var det dags för Collie-SM och årets första utställning för oss där
Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" debuterade i unghundsklass. Hon fick Excellent, blev 1:a i unghundsklassen och fick CK. Hon blev också Bästa Unghund och fick för det en fin pokal! I den jättestora tikklassen blev hon inte placerad.
Vår veteran Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" fick Excellent, blev 1:a i veteranklassen och fick CK.
Även hon blev oplacerad i tikklassen.
Hon blev sedan Bästa Veteran Långhår och fick en fin pokal hon med. Hon blev sedan BIS-2 veteran mot den jättefina korthårsveteranen! Inte illa för vår tant!
I början av augusti var det så dags för nästa utställning för tjejerna, denna gång på brukshundklubben i Södertälje i hällregn. Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" gjorde där sin andra och sista start i unghundklass. Där blev det Excellent, 1:a i unghundsklassen och ett CK, blev bästa tik och fick sitt andra CERT. Hon blev sedan också BIR! Fina flicka!
I BIS:et blev hon inte placerad.
Vår tant
Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" gjorde på denna uställning sin 3:e start i veteranklass och hon fick Excellent, CK och blev 4:e bästa tik - elegant visad av min dotter Lovis, 11 år. Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" blev Bästa Veteran och i Veteran-BIS:et så blev hon BIS-3:a minsann!

I augusti blev Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga"
ögonlyst som vuxen av ögonspecialisten Berit Wallin-Håkansson med resultatet UA.

I september var det dags för årets sista utställning för flickorna. Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" var anmäld, men fick bara föja med som sällskapsdam då hon tagit av sig all päls och gick runt i mycket kort och tunn sommarklänning.
Angeleye's Passion 'N Pride, "Vittra" fick ensam bära kennelns fana - och som hon gjorde det!
Hon fick Excellent i veteranklass, CK och blev sen 2:a bästa tik och fick sitt första CERT!
Hon blev i tävlan om bästa veteran besegrad av en härlig hane.

I oktober blev Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" höft- och armbågsledsröntgad med resulatet B på höfterna och UA (0) på armbågarna. OK-stämpel i rumpan för avel!

Vi avslutade hundåret med att vänta, och vänta och vänta på att Saga skulle börja löpa så vi kan para henne.
Det gjorde hon inte, så vi inleder det nya året på precis samma sätt - med att vänta på att hon ska börja löpa.....


Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride) och
Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale) vill ha julskinka.

Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale) agerar Bingolotto-bord och sover sig igenom alla smällare på nyårsafton.

Nyheter 2017 | Nyheter 2010 | Nyheter 2009 | Nyheter 2008


© Marie Munktell 2008 | Djurgårdsvägen 153, 136 71 Vendelsö, 070-814 33 32| E-post