Nyheter:

 

- 2017-12-30 -

Nu är det dags för en liten uppdatering igen! Den 26 december fyllde Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" 2 år.
Vi väntar och väntar på att hon ska börja löpa så vi kan åka till Surahammar för en dejt med
C.I.B DK UCH NO UCH SE JV-15 Speedycrown's Black Sparkler, "Jax".
Men unga fröken håller oss på halster. Den som väntar på något gott heter det ju....

I denna uppdatering så har jag lagt ut information om den första kullen här på kennel Aintree, den föddes den 24 mars 2010. Jag kommer efter hand fylla på mer bilder och information om dem.

Aintree's Ordinary World, "Cherrie", kennelns förstfödda, bor på Gotland hos sin matte.
Aintree's You Can Leave Your Hat On, "Eros", kennelns andrefödda, bor i Ösmo utanför Nynäshamn hos sin familj. En dag i november fick jag äran att låna Aintree's You Can Leave Your Hat On, "Eros", för att trimma honom och fota honom. Så vacker har han blivit! Jag har inte sett honom som vuxen, så det var så trevligt att få träffa honom och rå om honom en hel dag! Tack så mycket för det säger jag till matte Katarina!
Aintree's I'm So Tired, "Simba"
, kennelns tredjefödda, finns tyvärr inte med oss längre, våra tankar går till matte Mona och husse Bert.
Aintree's Blackbird, "Joy", kennelns fjärdefödda, bor i Härnösand med sina mattar.


Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale) och jag
i Dalarna i början på december.
 
Stiliga Eros (Aintree's You Can Leave Your Hat On)
7,5 år gammal på en fin huvudbild.

.

- 2017-12-02 -

Den 26 november var det dags för årsavslutningen i Östra LA av Svenska Collieklubben. Där fick Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga" motta ett vandringspris som heter "Kitty och Cassies Vandringspris tilll bästa utställningscollie" för året 2017! Lite roligt då min gamle KORAD LPI SE UCH Angeleye's Rhapsody in Rock, "Birk" hade samma pokal hemma för år 2006.

I lördags fick jag det tråkiga beskedet att Popham's A New Boss, "Bosse", son till
KORAD LPI SE UCH Angeleye's Rhapsody in Rock, "Birk", samma kväll fick somna in.
Våra tankar går till matte Marielle och husse Mike som fick nästan 12 år tillsammans med Bosse.


Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale) med sin fina pokal.
På bilden läser hon inskriptionerna över de hundar som haft vandringspriset tidigare.
 
Kullsyskonen Lukas (KORAD Popham's A New Look) till vänster, och Bosse (Popham's A New Boss) till höger, är nu återförenade i hundhimlen.

 

-2017-11-24 -

Ojojoj, nu var det länge sedan det hände något på sidan... Men den som väntar på något gott! 7 år har gått och nu är det dags för en nystart/omstart av kennel Aintree!

Mycket har hänt under åren och min prins och älskade livskamrat KORAD LPI SE UCH Angeleye's Rhapsody in Rock, "Birk" fick vandra vidare den 16 maj 2013. Han började bli senil och jag valde att avsluta hans liv medan han till största delen var sig själv. Veterinärerna kom hem hit och Birk fick dra sitt sista andetag i mitt knä i sin lillmattes säng. Det var så lugnt och så fint och han somnade så gott, lycklig över att tre stycken klappade och gosade med honom.
Så vackert och så sorgligt. Och så tomt. Så otroligt tomt.

Ett par månader innan Birk fick somna för alltid så fick både Fancymore Faithful Angel, "Tissla" och Gold Status Pocketful of Sunshine, "Xi" flytta till varsin ny familj då mitt livspussel just då inte tillät att jag hade hundar.
Tunga, sorgliga beslut för min del, men jag satte tjejernas bästa i första rummet. Och så bra de fick det båda två hos sina nya familjer!

Därefter så bestämde jag mig för att jag aldrig någonsin skulle ha en hund mer. Hundintresset fanns ju där fortfarande och jag har hjälpt till att visa collies på utställningar, haft trim- och ringträningskurser med Collieklubben och umgåtts med härliga collievänner.

Efter ungefär tre år utan hund började längtan efter en egen liten kamrat i collieformat växa igen. Smög i största hemliget, för både mig själv och andra, runt på lite olika kennlars sidor och landade hos Stina på Angeleye's kennel och där skulle hon göra en spännande kombination! Det som kändes extra bra var att Birks linjer låg bakom, hans kullsyster Angeleye's Royal Highness var mormor till tiken "Maya" (Angeleye's Hope 'n Glory) som skulle paras med stiliga "Lotus" (KORAD Gatefields Magic Feeling)

Jag bokade in mig på en hane, men det blev en tik som kom hem till mig istället: Angeleye's Magic Fairy Tale, "Saga"!
Cirkeln var sluten och mitt liv med collie fortsatte där det slutade! Vilken lycka!

 

Nyheter 2018 | Nyheter 2010 | Nyheter 2009 | Nyheter 2008


 

© Marie Munktell 2008 | Djurgårdsvägen 153, 136 71 Vendelsö, 070-814 33 32| E-post